INTERNE VERBOUWING WONING AMERSFOORT

INTERIEUR

Particuliere opdrachtgever, Amersfoort 2019

Deze inrichting van deze dertiger-jaren woning voldoet niet aan de wensen van de huidige bewoners. De plattegrond van de begane grond is erg diep en wordt aan de achtergevel deels beëindigd met een dicht blok (toilet en washok). Dit resulteert in een leefruimte die met name in het midden van de ruimte, erg donker is, en er minimaal contact met de tuin is. In het ontwerp wordt dit blok naar het midden van de begane grond, de meest donkere zone, verplaatst. Door deze ingreep ontstaat er een grote woonkeuken aan de achterzijde met een directe relatie naar de tuin. Het interne blok breekt de lange plattegrond, waardoor aan de voorzijde van de woning een meer intieme zithoek wordt gecreëerd.

De uitbreiding wordt voorzien van hoogwaardige isolatie en triple beglazing. De installaties worden aangepast op de nieuwe situatie en conform de huidige standaard.

Oplevering 2020