RENOVATIE EN UITBREIDING WOONHUIS MALDEN

INTERIEUR

Particuliere opdrachtgever, Malden 2018

Een kleine boerenwoning uit de jaren 80 is vergroot en verduurzaamd.  De woning is landschappelijke mooi ingepast en heeft een sterke relatie tussen binnen en buiten. De plattegrond is op basis van de hedendaagse wensen aangepast, waarbij de zithoek met vide een geweldig uitzicht heeft op de landerijen en bossages.

De bestaande woning is aan de buitenzijde helemaal ingepakt met isolerend materiaal en afgewerkt met siberisch lariks dat is doorgezet in het nieuwe gedeelte. Het dak is geisoleerd en de bestaande kozijnen zijn vervangen voor aluminium kozijnen met triple glas. Daarnaast is de cv-ketel vervangen voor een luchtwarmtepomp in combinatie met PV panelen. Dit alles resulteert in een energie neutrale woning (ENG).

Oplevering 2019