VERBOUWING WOONHUIS NIJMEGEN

INTERIEUR

Particuliere opdrachtgever, Nijmegen

Aan deze woning zijn in verschillende fasen verbouwingen uitgevoerd. Bij aankoop is de garage achter het huis gesloopt en d.m.v. openslaande deuren het ontstane terras bij de eetkamer betrokken. De originele details zijn behouden en deels teruggebracht. Jaren later is het toilet naast de trap geplaatst waardoor er een ruimere keuken ontstaat. Recentelijk is door het deels slopen van de dragende binnenmuur tussen keuken en woonruimte een optisch ruimere en lichtere begane grondvloer gecreëerd. De buitenruimte was gefragmenteerd en rommelig door de verschillende hoogtes en een keldertrap. Om hier meer continuïteit in te krijgen is een deel van de zij -en achtertuin verhoogd met houten vlonderdelen. Met het oog op de toekomst is de toegankelijkheid sterk verbeterd. Bij de entree van het kavel is een houten fietsstalling gerealiseerd en een houten afscheiding om privacy naast en achter het huis te waarborgen.

Fotografie: Jan-Willem de Venster